Η Εταιρεία

opinel-logo-440x230

Opinel

Το 1890, σε ένα μικρό χωριό της Σαβοΐας στο Maurienne, ο Joseph Opinel εφηύρε το μαχαίρι τσέπης που τώρα φέρει το όνομά του. Η εταιρεία Opinel που βρίσκεται στο Chambéry, στην καρδιά των Άλπεων, εξακολουθεί να διευθύνεται από τους απογόνους του Joseph Opinel και κατασκευάζει αντικείμενα των οποίων η ποιότητα έχει κάνει τη μάρκα διάσημη για περισσότερα από 130 χρόνια. Η συλλογή περιέχει μαχαίρια και εργαλεία τσέπης για DIY, αθλήματα, υπαίθριες δραστηριότητες και κηπουρική καθώς και μαχαίρια κουζίνας και επιτραπέζια μαχαίρια.

Κατασκευασμένα στην Γαλλία

Τα μαχαίρια τσέπης, τα επιτραπέζια μαχαίρια, τα μαχαίρια κουζίνας και τα εργαλεία κηπουρικής, κατασκευάζονται στη Γαλλία στο εργοστάσιό μας που εδρεύει στο Chambéry στη Σαβοΐα*.
 
Το εργοστάσιο Chambéry απασχολεί 180 άτομα, 120 από τα οποία ασχολούνται άμεσα με την παραγωγή. Για τις ανάγκες της παραγωγής προστέθηκαν 2.000 m2 βιομηχανικών κτιρίων στα υπάρχοντα 4.000 m2 (1.500 m2 το 2015 και 500 m2 το 2018).

Το 2022 πουλήθηκαν 6,5 εκατομμύρια μαχαίρια Opinel σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο με κύκλο εργασιών 34,5 εκατομμυρίων ευρώ, το 45% των οποίων έγινε μέσω εξαγωγών.

Η αμερικανική θυγατρική Opinel USA ιδρύθηκε στο Σικάγο το 2016 και εμπορεύεται τα προϊόντα της μάρκας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

*Εξαιρούνται τα ακόλουθα προϊόντα που αναπτύσσονται στο Chambéry και κατασκευάζονται από συνεργάτη μας στην Πορτογαλία: κλαδευτήρι χειρός, μαχαίρια Parallèle, μέρος των μαχαιριών κουζίνας Intempora και τα επιτραπέζια μαχαιροπίρουνα Perpétue.

Οι λάμες των πριονιών, οι θήκες, το ακονιστήρι χειρός, τα μασάτια ακονίσματος και οι μικροΐνες κατασκευάζονται στην Ασία. Βάσεις μαχαιριών κουζίνας, επιφάνειες κοπής και πέτρες ακονίσματος κατασκευάζονται στην Ιταλία. Τα λινά υφάσματα κουζίνας και τραπεζιού κατασκευάζονται στη Γαλλία από την εταιρεία Tissage Moutet.